Heerlijk Italiaans recept voor Pasta alla Carbonara

Pasta alla Carbonara is een klassiek Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lazio, met name in de stad Rome. Het is een eenvoudig, maar verrukkelijk gerecht dat bestaat uit slechts een paar ingredi├źnten, maar vol van smaak is.

Om te beginnen, breng een grote pan met gezouten water aan de kook en voeg 400 gram spaghetti toe. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot het al dente is.

Terwijl de pasta kookt, bereid je de saus voor. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 200 gram in blokjes gesneden pancetta of guanciale toe en bak het tot het knapperig en goudbruin is.

Zodra de pancetta knapperig is, voeg je twee fijngehakte teentjes knoflook toe aan de pan en bak je deze kort mee tot ze geurig zijn.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen. Klop in een kom drie grote eieren en voeg 100 gram geraspte pecorino kaas en 100 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Giet de gekookte spaghetti af en voeg deze toe aan de pan met de pancetta en knoflook. Roer het eimengsel snel door de hete pasta, zodat de eieren romig worden door de hitte van de pasta.

Serveer de Pasta alla Carbonara direct, gegarneerd met wat extra geraspte kaas en een snufje zwarte peper. Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *